Dag 16

028:50.00N 032:00.00W
 
Hei folkens.
Jeg fant brillene i dag, minus ett glass. Så nå har jeg ikke ett ”par briller” jeg har bare briller.
Det går rimelig bra fremmover nå, en miks av motor og seiling. Bruker gennaker, den eneste duken som drar meg fremmover slik vinden er.
sNår det gjelder distanse til mål, passerer jeg nå Honningsvåg. Sandefjpord er da målet. Skal via Hammerfest,Tromsø, Harstad, Sandnessjøen,Bodø,Trondheim. I morra kveld vil æ passere under tromsøbrua. Kunne nån ha tatt sæ umaken å låra ned nån brilla styrke to og nån boksa med hermetikk, æ lika “erter kjøtt og flæsk” vældig godt. ja og nån boksa med joika kaker hadde vel ikkje skada.
Var heldig i natt. Enorm bygeaktivitet, med lyn .torden, menn unngikk for en gangs skyld alle bygene.
Wenche, hils Rolf fra meg å si at lenger nord er det ikke vind i det hele tatt. Og der det er vind er det ren motvind. (har rapporter fra de andre båtene som er lenger nord og på tur mot Azorene)
Ellers er det sol og 24 grader ute, og seilasen går veldig godt.

3 tanker om “Dag 16

 1. Det kan jo hende at du faktisk ble truffet av det dårlige været, men at du bare ikke så det med bare ett brilleglass. Her hjemme skjer det litt av hvert i din gamle jobb, Jan. Nå er det streik her, for første gang på 20 år. Et underlig syn å se en haug av Dash 8 stå parkert på rekke og rad utover ettermiddagen i Bodø i går. De ønsket å fly dem hjem til basene dersom dette skal dra ut i tid. Det er de kabinansatte som har lagt ned arbeidet, da de ikke får lov å forhandle om sin egen pensjon. Forståelig nok, men jeg er redd samfunnet vårt nå har kommet dit.
  God tur videre og kos det med en halv brille. Mye du slipper å følge med på da!
  Tore

 2. Hei Jan.
  Du, jeg skal «sette Rolf på plass». Han kommer sikkert innom i kveld.
  Denne «nordlands-kystruta di; kan du beskrive den om til mer virkelighet? hehe.
  Her var det forresten skikkelig blåster fra vest i flere timer i ettermiddag. Nå er det ikke ett pust.

  🙂

 3. Hei Jan.
  Du får lukke den ene øyet…det uten glass….så går det bra å lese. Håper du ikke bommer på Grand Canaria og havner i Marokko. Gud tur videre. 🙂 🙂

Legg inn en kommentar