Dominica

Etter en fin seilas fra Martiniqe ankom vi Roseau som er hovedstaden på øya Dominica. Det sies at om Columbus kom tilbake i dag ville Dominica være den eneste øya han ville kjenne igjen. Dette fordi øya ikke er berørt av store ødeleggelser og utviklingen på øya har stått stille. Øya har en spektakulær natur med høye fjell , store innsjøer, fantastiske fossefall, fargerike planter, varme kilder mm. Dominica  har syv potensielle aktive vulkaner. Det er ca. 70000 innbyggere på øya. Befolkningen er kjent for å være vennlig og imøtekommende ovenfor besøkende. Vi ble møtt av Sea Cat som tilbyr moringer og guide tjenester til seilende. Vi ble fort klar over at det ikke var fristende badevann og hvite strender som trakk seilere til stedet. I sene kveldstimer ble lukt fra stedets septiktanker så illeluktende at lukene måtte skalkes. Men fristende strender og badevann har vi hatt i bøtter og spann, så nå ville vi utforske det øya har å by på av naturopplevelser. Vi var ikke alene norske i bukta. Vi kom i kontakt med familien på Cairos og sammen med dem avtalte vi en guidet tur arrangert av Sea Cat. Det ble en fantastisk dag fra tidlig morgen til solen gikk ned. Dvs. vi rakk akkurat et glass vin i solnedgangen på fordekket til Cairos. En fin avslutning på en opplevelsesrik dag. Etter en kjøretur på humpete veger i ulent terreng startet vi med en tur gå tur på 45 min. som førte oss til øya`s flotteste fossefall The Middelham Falls.Turen opp var en opplevelse i seg selv gjennom en jungel av trær og vekster ulik fra de vi kjenner hjemmefra. Det var bratt og ulent, men ikke verre enn at de to små på Cairos,Torbjørn og Telma, spratt som små apekatter i jungelen. På toppen ventet oss et fantastisk syn . Vanskelig å beskrive, men bildene taler for seg. Vannet i bunnen av fossen var kaldt, men deilig forfriskende. Friskt badevann.Ut på tur.

2 tanker om “Dominica

 1. Så flott og se at dere er på beina igjen ! Så gode som nye …Hva derer opplever , må jo være helt fantastisk!
  Her oppe i lia er det best med brodder….Men jeg har jo Trutene som jeg opplever litt av hvert med da..Igår var det øvelse hos Sissel med mimring fra årsmøte mellom sangøvelsene. Du kan vell tenke deg…
  Nina holdt en tale som var helt kostelig .Har fått den på mail ,skal prøve og sende den til deg hvis du ikke allerede har den.
  Imorgen skal vi opptre på Farris Bad med ukuleler ! Du kan tenke deg ..
  Ellers kommer påsken fort nå med lange skiturer på fjellet ,og uka etter drar vi til Madeira med et vennepar. Skal bli deilig med litt vame …,men det vet jo du alt om!!!
  Klem fra leder’n

  • Ja, Anne Lise . Nå er vi på beina. Ennå litt vondt, men setter ingen begrensninger. Ser at dere har hatt en super årsfest og er godt i gang med forberedelser til kabaret. Får se om æ ikke kan finne mæ en plass bak i rekkene så æ får være med på moroa.

Legg inn en kommentar