Dag 8

027:36.28N 051:23.00W
 
Hei Folkens.
Da har jeg vært over en uke til sjøs. Det har gått veldig greit.Sloss de første dagene med motvind og av og til høy sjø. Noen få tekniske problemer.
Jeg har en lekkasje mellom “underskrog og overskrog” som gjør at jeg må lense hele tiden. Jeg har fått tetta sånn midlertidig noe.
Jeg ringte Heitmann, firmaet som solgte oss båten, de skulle ordne opp (sa de) når jeg kom til Mogan. Så nå er jeg kommet inn i lensenes tid. Jeg seiler lens
Lenser båten
Og slår lens på do.
Været er perfekt. 8-10 mps moderat sjø og 28 grader i lufta. Holder ca 7.5 kts i gjennomsnitt dvs 180nm i døgnet. Det er nesten like langt som Gardermoen –Trondheim  pr døgn.
Ser på plotteren at jeg har 1890nm til Mogan.  11-12 døgn kanskje.
Den Norske båten Paquita som vi/jeg har kontakt med er nå 1500nm fra Azorene, som de skal til. De har nå lite vind og det går sakte.
Verbena får jeg ikke kontakt med. Kristin kunne du se på bloggen til All-linn om de fremdele skal møte Verbena ute i atlanteren.
Det er vanskelig  med bare seiling å produsere nok strøm til å holde kjøleboksen gående. Da måtte jeg ha startet motoren for å lade. Det har jeg valgt bort, både med hensyn til dieselbeholdningen som jeg kan komme til å trenge senere, og støy. Så nå får jeg bare håpe at pølser og ost tåler et litt varmere miljø.
 
 
Tilbake i morgen
Hilsen Jan
 

4 tanker om “Dag 8

  1. Heia, vi følger med på bloggen hver dag. Virker som humøret er bra og at alt går som planlagt. Det er veldig veldig bra. Husk å ta sikkerhet seriøst hele veien frem. Sees snart!

  2. Hallo kjære venn. Dette er tøft. Drømmer er til for å realiseres-, det gjør du, sånn skal det være. Denne turen glemmer du aldri og kommer til å glede deg over den resten av livet. Vi følger deg på reisen og tror vel egentlig at det er Kristin som har det mest strevsomt….. Husk: Den som slår lens mot lo får svar:) Blir hyggelig å treffes igjen, regner med noen gode historier på riktig dialekt.

    Vi to går forøvrig i dag, 1. Mai, i tog under parolen: «Harald ut av Sonja».

    Hilsen Thor og Thorunn

  3. Heisan. Godt å høre at alt er vel. Skal bli godt å ha deg hjemme igjen. Den norske flåten med All Linn ser det ut som startet fra Karibien i går. Det står i blogg at det er flere båter som skal gå sammen. Men jeg klarer ikke å se hvilke avtaler de har med Verbena og finner heller ikke no info. på bloggen. Her følger alle med deg på reisen, og synes jeg har en tøff mann. Det har jeg jo. Ser frem til å ta imot trossa i Mogan. Klem fra din kjære fru.

Legg inn en kommentar