Dag 6

26:26.00N 57:13.00W
 
Hei folkens.
Idag har tiden gått til å prøve å bestemme seg til skal jeg starte motoren (pga lite vind) eller skal jeg ikke. Hver gang jeg går bort til startknappen, så blåser det litt opp, og så lar jeg være å starte. Ellers så stoppa min kjære dekksspylepumpe. Skrudde den i biter og fant masse rart den hadde sugd i seg, men nu går den. Dere vet en dag uten spyling er en dag uten mening.
For to dager siden (da det blåste med mye sjø) fant jeg ut at jeg måtte barbere meg. Ullpleddet jeg bruker å ha over meg om natten satte seg fast i sjeggtustene og klødde noe voldsomt.
Saken var nemlig at barbermaskinen hadde gått i dørken og var fullstendig knust.(den var nok dårlig fra før) Men heldigvis hadde Kristin kjøpt inn barberhøvel til meg. Vel og bra.
Men jeg har aldrig brukt barber høvel i hele mitt liv. (barbermaskinen var jo oppfunnen da jeg fyllte 16 og fikk sjegg) Dette kunne jeg lite om.
Etter å ha smurt meg inn med en blanding av sjampo og såpe (hadde ikke skum) gikk jeg i gang.(det blåste 15mps og mye sjø) Først synes jeg det gikk veldig bra. Sjegget forsvant,men det gjore noe annet også. Jeg raka av meg masse hud ,blødde over hele ansiktet. Skal ikke påstå at badet var rødt,men det var ikke langt unna.
Så nå går jeg med plaster over hele ansiktet. Jeg tror ikke jeg mistet så mange liter med blod.
Ellers hører jeg prat på VHF en, så det er båter rundt omkring.
Nå bråker det fælt i seilene. Lite vind. Jeg bryter ikke lydmuren akkurat.
Kommentar til Stig fra Nostra Vida. Hei Stig, ja det er mye en kan gjøre noe ved her til sjøs, men de kreftene som viste seg var utrolige. Her har man ikke mye å stille opp med.
Jeg kobla fra alt utstyr, og hvor lå den sekstanten egentlig.
Ellers takk til alle som skriver kommentarer
 
Hilsen Jan

5 tanker om “Dag 6

 1. Har selvfølgelig kjøpt barberskum også ! Det ligger rett opp i dagen. Skulle selvfølgelig vært og hjulpet deg med den barberingen vennen min! Men kom du bare hjem trygt med eller uten skjegg eller plaster.

 2. Hei igjen! Den siste meldinga om barbersekvense leste jeg meste parten mellom linjene. Tror du hadde like meget gøy av bertningen som vi har. hvorfor barberer du deg egnetlig når det ikke er noen å gjøre seg til for? Moro at du har «skrivekløa». Du går kjærringa en høy gang. God tur videre-moro å følle med deg.

 3. Hei Jan.

  barbering er ikke enkelt, men det er godt at du har noe å få tiden til å gå med. Selv bruker jeg mye tid til å let etter plaster til Tobias og Lise. Jeg vet hvor vanskelig plaster er å finne. Jeg ville gjerne sende deg noen sider som kan være til nytte ved barbering, men det ble litt store filer som du sikkert ikke vil ha hengende i satellittelefonen. Du får se på siden enkeltforklart.no/ brukebarberhøvel når du kommer i land. I mellomtiden kan du prøve Epilator med radiofrekvens for permanent hårfjerning. Se om du finner en passende frekvens på din SF radio eller på vhf-radioen. God seilas videre.
  Stig

 4. Mye du må lære på denne fantastiske reisa du er ute på:-) Kristin var bekymret for om du fant ullstilongsen og klarte å få i deg mat!! Atlantern er for tøffinger sa jeg, og da får vi regne med at du håndterer sånne bagateller:-) Ønsker deg god tur videre og masse lykke til. Håper vindene kommer i din favør snart, for det er nok mange som gleder seg til du er over. Klem

 5. Hei!
  Hyggelig å følge med deg – det høres ut som om du liker deg ute på det store havet. Husk å spise litt mens du er der ute : ) I Harstad venter vi fremdeles på varme vårdager, men sola har strålt over oss i dag, endelig. Mamma og pappa gleder seg til Sandefjord besøk, men det ser ut som de «holde an» til du er i havn hjemme. Nyt og flyt på storhavet. Du er en ordtlig tøffing, syns jeg.Klem til deg på det «nybarberte», ømme kinn. Trude

Legg inn en kommentar