Dag 5

025:58.40N 058:36.58W
Hei da er jeg langt inne i dag fem.
Starta ganske kjedelig  med  bortimot null vind og motorkjøring.
Etter noen  timer ser jeg et seil i horisonten. det viser seg at båten kommer rett imot meg. Jeg skrur på VHF-en. Med en gan hører jeg en som kaller.
Det viser seg å være en Danske. Han hadde lite værinfo. så han ble glad for å bli oppdatert. Dermed så slo han følge med meg. Det passet meg bra av to grunner.
Godt med selskap den ene grunnen. Den andre var at plutselig ser jeg et langt tau henge etter båten. Der kan det jo ikke henge.
Tok kontakt med Dansken, som manuvrerte båten tett bortom meg mens jeg dykket ned og fikk fjernet taurasket. Måtte sloss med et par haier, men sånn er det her ute .
Nå seiler vi med en fire –fem hundre meters avstand.
For et par dager siden kom noen delfiner å hilste på. Og selvfølgelig flyvefisk på dekk.
Har lite vind nå, men det går vel i 5 kts.
 
Hilsen Jan

2 tanker om “Dag 5

  1. Følger spent med på reisen! Godt å høre at du ba dansken om bistand!! De er jo et vennligsinnet folkeslag.. God seilas videre!

  2. Vi hadde 1-årsdag for avreise fra Gorda for 2 dager siden, og denne imponerende solo-seilasen din bringer mimringen vår enda sterkere tilbake. Kjempefint du har fått følge – det hadde i allefall vi god nytte av – ikke minst sosialt. Quiz på VHF’n kl 15 kan anbefales 🙂 Må jo være fint å ha et par haier til å sprite opp dagene med 😉 God tur videre! Fair winds ønskes fra alle på Fri Flyt

Legg inn en kommentar